ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g - PORTO MUINOS
Opis
SKŁADNIKI
algi morskie
Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z
wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w
niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można dodać je
do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być używane
jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup,
krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny
morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z
naturalnie występująej soli.
Suszone w
temperaturze poniżej 42°C.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame
powiększa objętość do 10 razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować ok. 5
minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
Węglowodany:
3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17
g;
Sól: 12,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki,
skorupiaki, ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu
przechowywać szczelnie zamknięte.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent - nazwa i adres:
- PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
- Kraj Producenta:
- Hiszpania
- Kraj pochodzenia składników:
- Hiszpania
- Gwarantowany termin przydatności do spożycia:
- 180
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.