Producenci
Promocje
Sok Neera 1L
Sok Neera 1L
135,00 zł 129,89 zł
szt.
Szczeć polska nalewka 1:1 50ml
Szczeć polska nalewka 1:1 50ml
49,00 zł 46,55 zł
szt.
Pulmobon 60kaps. BONIMED
Pulmobon 60kaps. BONIMED
34,78 zł 34,45 zł
szt
OLEOFARM Olej konopny 0,25l
OLEOFARM Olej konopny 0,25l
25,45 zł 24,97 zł
szt
OLEJ Z CBD 5% 10 ML
OLEJ Z CBD 5% 10 ML
110,00 zł 104,50 zł
szt.
Wierzbownica 60 tabl. COLFARM
Wierzbownica 60 tabl. COLFARM
24,90 zł 23,14 zł
szt
OLEOFARM Olej z awokado 0,25l
OLEOFARM Olej z awokado 0,25l
23,29 zł 22,83 zł
szt
Biolatte Boulardii 110 kapsułek
Biolatte Boulardii 110 kapsułek
164,00 zł 155,80 zł
szt.
Oculobon 30kaps. BONIMED
Oculobon 30kaps. BONIMED
29,21 zł 28,94 zł
szt
Borututu 150 g
Borututu 150 g
72,00 zł 69,89 zł
szt.
OLEOFARM Olej sezamowy 0,25l
OLEOFARM Olej sezamowy 0,25l
18,14 zł 17,77 zł
szt
Bi.Bran (Biobran) 1000 x 30 saszetek
Bi.Bran (Biobran) 1000 x 30 saszetek
419,00 zł 389,00 zł
szt.

Miód Manuka MGO 250+500g

  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 169,26 zł 182,00 zł 169.26
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Nowozelandzki miód Manuka MGO™ 250+ w 500 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl