Producenci
Promocje
Liposomalna kurkuma Cureit® Curcumin 250 ml
Liposomalna kurkuma Cureit® Curcumin 250 ml
104,00 zł 99,89 zł
szt.
OLEJ Z CBD 5% 10 ML
OLEJ Z CBD 5% 10 ML
110,00 zł 104,50 zł
szt.
OLEJ Z CBD 20% 10 ML
OLEJ Z CBD 20% 10 ML
390,00 zł 370,50 zł
szt.
SANBIOS Acerola 100tabl.
SANBIOS Acerola 100tabl.
33,82 zł 27,55 zł
szt
Vernikabon syrop 130g BONIMED
Vernikabon syrop 130g BONIMED
24,42 zł 23,77 zł
szt
Bi.Bran (Biobran) 1000 x 105 saszetek
Bi.Bran (Biobran) 1000 x 105 saszetek
1 421,00 zł 1 399,00 zł
szt.
N°1 ProBiotic 30 kapsułek
N°1 ProBiotic 30 kapsułek
149,00 zł 119,00 zł
szt.
Koenzym Q10 60 kapsułek
Koenzym Q10 60 kapsułek
51,00 zł 49,00 zł
szt.
Vita Biosa 1L (VITABIOSA)
Vita Biosa 1L (VITABIOSA)
125,00 zł 109,00 zł
szt.
Witamina K2 krople 20 ml
Witamina K2 krople 20 ml
56,00 zł 49,89 zł
szt.
Witamina Słońca D3 krople 20ml
Witamina Słońca D3 krople 20ml
39,00 zł 29,89 zł
szt.
Kwas alfa-liponowy (ALA) 60 kapsułek
Kwas alfa-liponowy (ALA) 60 kapsułek
42,00 zł 39,89 zł
szt.

Miód Manuka MGO 250+500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 182,00 zł 182.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Nowozelandzki miód Manuka MGO™ 250+ w 500 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl